1. Home
  2. Over Welten

Over Welten

Verandering is de nieuwe constante in de financiële dienstverlening. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, de sector wordt blijvend geconfronteerd met nieuwe wet- en regelgeving, nieuwe marktpartijen doen hun intrede en het gedrag van consumenten verandert snel. Welten helpt financieel dienstverleners door middel van een unieke combinatie van diensten effectief om te gaan met deze uitdagende omstandigheden.

Welten levert een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van de financiële dienstverlening. We helpen consumenten en bedrijven om de juiste financiële keuzes te maken op impactvolle momenten. We leiden talentvolle mensen op tot een professional in de financiële sector. We zijn niet bang voor verandering en laten een blijvende impact achter.

Om consumenten en bedrijven echt te kunnen helpen met impactvolle financiële beslissingen, is het belangrijk dat een financieel professional meer bagage heeft dan kennis alleen. Daarom focust Welten, naast alle inhoudelijk kennis die deze professional nodig heeft, op extra vaardigheden en centrale sleutelcompetenties. Zo dragen wij bij aan de verandering van de financiële sector.

'Welten helpt (financieel) professionals en -dienstverleners om zich te ontwikkelen in een wereld waarin verandering het nieuwe normaal is geworden. Hiertoe bouwen wij een platform omgeving voor de ondersteuning van professionals in alle fasen van hun Employee Journey"

Onze geschiedenis

Welten bestaat inmiddels ruim 25 jaar. In die jaren zaten we niet stil. Hieronder bekijk je een korte samenvatting van onze geschiedenis.

1992
Oprichting
Welten, opleidingsinstituut voor de financiële sector, wordt opgericht door Cees Welten.
1995
Uitbreiding diensten
Met de inzet van ervaren, gekwalificeerde financiële professionals breiden we onze dienstverlening uit.
2012
Klantcontactspecialist Capter wordt onderdeel van Welten
Hiermee is vanaf nu ook projectmatige sourcing onderdeel van onze diensten.
2014
Fusie Dukers & Baelemans
Opleidingsinstituut Dukers & Baelemans wordt onderdeel van Welten.
2019
Overname Welten Projecten
Welten Projecten (voorheen Capter) wordt overgenomen door ProudFX. Voor beide partijen is dit een strategische keuze en een kans om zich sterker te positioneren in de markt.
2020
Start business line Compliance & Risk
Naast Financial Advisory & Operations wordt het vakgebied Compliance & Risk toegevoegd. Deze business line richt zich op de beperking van risico’s en aansluiting op bestaande wet- en regelgeving. Hierdoor dragen we bij aan een veilige en betrouwbare financiële samenleving.
2020
Start business line Business IT
De vakgebieden waarop Welten actief is, wordt nog verder uitgebreid met het toevoegen van de business line Business IT. Business IT overbrugt het gat tussen de business processen en IT processen.

Financiële opleidingen en incompany leeroplossingen

Via training en opleiding door ons opleidingsbedrijf Dukers & Baelemans zorgen we ervoor dat onze professionals beslagen ten ijs komen en aan alle vakbekwaamheidseisen voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wft, PE en permanente actualiteit. De wetgever stelt de nodige diploma- en continue scholingseisen aan financieel professionals. Bij Welten staan we achter deze eisen, maar ze zijn voor ons niet meer dan een hygiënefactor. Daarom voorzien we onze professionals kosteloos van de opleidingen en tools die ze nodig hebben om eraan te voldoen.

Ontwikkeling staat centraal in de carrière van iedere Weltenprofessional. Naast vakinhoudelijke vaardigheden besteden we daarbij nadrukkelijk aandacht aan het ontwikkelen van de vaardigheden die juist in deze tijd van financieel professionals worden gevraagd. Samenwerking, zelfsturing en ontwikkeling, probleemoplossend vermogen, verbinden en verbeteren: het zijn sleutelcompetenties waaraan nadrukkelijk aandacht wordt besteed in ons opleidingsprogramma's De Nieuwe Financieel Professional (NFP). NFP is een programma en visie op financieel vakmanschap in één. 

Daarnaast ontwikkelen we regelmatig rondom projecten en campagnes maatwerk leer- en trainingsprogramma's, waaraan ook de workforce van onze opdrachtgever deelneemt.

MVO en duurzaamheid

Welten draagt MVO en duurzaamheid een warm hart toe. Wij maken dit aantoonbaar via Stichting MVO-Register (voorheen: FIRA Extended report 'Zilver'). Zo hechten wij bijvoorbeeld veel waarde aan goed werkgeverschap, het realiseren van een grote betrokkenheid onder onze werknemers, een flexibel mobiliteitsbeleid en een professioneel privacybeleid. Ben je benieuwd wat we op deze en andere gebieden precies doen? Bekijk dan onze MVO-rapportage.

Wij streven naar het naleven van alle geldende wetten op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en zakelijke integriteit en verwachten dit ook van onze leveranciers. Lees meer hierover in onze Gedragscode voor Leveranciers.

Bekijk onze MVO-rapportage

Sponsoring

Omdat wij sportiviteit en vitaliteit erg belangrijk vinden zijn wij trotse sponsor van de grootste basketbalclub van Brabant: Heroes Den Bosch! Daarnaast dragen wij graag bij aan de vitaliteit van onze eigen collega's. Daarom sponsoren wij ieder kwartaal de sportvereniging of een ander mooi initiatief van onze collega's.

Van gedachten wisselen?

Ik ga graag met je in gesprek over hoe wij elkaar verder kunnen helpen!
Helen Leukel
Business Manager

06 50 88 77 21
h.leukel@welten.eu

Bekijk onze verhalen

Wil je weten hoe onze dienstverlening er in de praktijk uitziet, bekijk dan de cases over de opdrachten die we voor financieel dienstverleners uitvoeren.
Naar Cases
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram